Βιογραφικό

ΣΠΟΥΔΕΣ & ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ

Ονομάζομαι Ιωαννίδου Σοφία και είμαι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, απόφοιτος του τμήματος επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας Κρήτης. Εκπόνησα διπλωματική εργασία με θέμα «τεχνολογία εμποδίων», που αφορά σε έναν συνδυασμό μεθόδων επεξεργασίας τροφίμων με στόχο τη διασφάλιση της ποιότητας και της ασφάλειάς τους.

Διετέλεσα την πρακτική μου άσκηση στο νοσοκομείο παίδων «Η Αγία Σοφία» απ’ όπου απέκτησα εμπειρία σε κλινικά περιστατικά όπως ο διαβήτης, η ινωκυστική νόσος, οι νεοπλασίες κα. Ασχολήθηκα με την διατροφή στη παιδική ηλικία με στόχο την καλύτερη δυνατή ανάπτυξη και θρέψη των παιδιών, μέσα από τη διατροφική εκπαίδευση των ίδιων αλλά και των γονέων.

Στη διάρκεια της επαγγελματικής μου πορείας, παρακολούθησα ένα βιωματικό, ψυχοεκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Πέρα από τα όρια της δίαιτας» που λαμβάνει χώρα στο Κέντρο Ψυχολογικών Εφαρμογών (ΚΕΨΕΦ). Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η διαχείριση του βάρους, χρόνια υπέρβαρων και παχύσαρκων ατόμων, χωρίς να χρειαστεί να ακολουθήσουν, ως συνήθως, κάποιο πλάνο διατροφής. Μέσα από την ψυχοκεντρική προσέγγιση, η εκπαίδευση αυτή, αποσκοπεί στην ομαλή εγκαθίδρυση υγειών διατροφικών συνηθειών και στην επιστροφή στο φυσιολογικό τρόπο διατροφής, αποδιώχνοντας τον άγχος της ζυγαριάς και το φόβο της δίαιτας.

Γενικότερα συνηθίζω να παρακολουθώ τις εξελίξεις στον τομέα της διατροφής και να ενημερώνομαι, πέρα από την προσωπική μου ενασχόληση, παίρνοντας μέρος σε συνέδρια και ημερίδες που αφορούν στον τομέα της διατροφής και της υγείας.

Διατροφή-Ιωαννίδου Σοφία-Διαιτολόγος-Αθήνα

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Για μένα το μεγαλύτερο αγαθό είναι η υγεία!

Τόσο η σωματική όσο και η ψυχική υγεία όταν διαταράσσεται, καμία απόλαυση δεν έχει νόημα στη ζωή μας. Η ισορροπία λοιπόν ανάμεσα σε υγιή σώμα και νου ξεκινά από την τροφή και των δύο.

Στόχος μου λοιπόν είναι η διασφάλιση αυτού του αγαθού μέσα από την εγκαθίδρυση υγειών συνηθειών, διατροφικών και μη, που θα συμβάλουν στην ανάδειξη του καλύτερου εαυτού μας, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά, μια και αυτά τα δύο είναι αλληλένδετα.

Η δύναμη, η ενέργεια και η ομορφιά που πηγάζουν μέσα από έναν υγιή οργανισμό είναι το ζητούμενο. Ο τρόπος για να το αποκτήσουμε είναι η ισορροπημένη διατροφή και μία υγιής καθημερινότητα, που θα μας δώσει τη δυνατότητα να απολαύσουμε την κάθε μας στιγμή στο μέγιστο βαθμό και την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας.

Ακολουθώντας και η ίδια αυτόν τον τρόπο ζωής, έχω σαν στόχο μέσα από τη δουλειά μου, να εμπνεύσω τη σημασία της αγάπης και της φροντίδας του εαυτού μέσω της διατροφής.

Μια ωραία και υγιής εξωτερική εικόνα προέρχεται από ένα ωραίο και υγιές εσωτερικό

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η ευαισθησία μου ωστόσο για τον άνθρωπο και το wellbeing δεν σταματά στον τομέα της διατροφής καθώς και τα ενδιαφέροντά μου πλαισιώνουν έναν υγιή και ισορροπημένο τρόπο ζωής τόσο σε σωματικό όσο και συναισθηματικό-ψυχικό επίπεδο.

Αγαπώ την φύση και τις τέχνες και με ευχαριστεί στον ελεύθερό μου χρόνο να ασχολούμαι με τα εικαστικά, να διαβάζω βιβλία και να πηγαίνω στο θέατρο.

Λατρεύω τη γυμναστική και την ευεξία που μου προσφέρει , γι αυτό και δεν σταματώ ποτέ να γυμνάζομαι και να βρίσκομαι σε εγρήγορση. Η γυμναστική και η υγιεινή διατροφή είναι για μένα τρόπος ζωής.

Στο παρελθόν έχω ασχοληθεί με πολεμικές τέχνες, θαλάσσια σπορ και μπαλέτο, αλλά τον τελευταίο καιρό με έχει κερδίσει ο χορός και συγκεκριμένα το αργεντίνικο τάνγκο.