Εγκυμοσύνη – Θηλασμός

Για μία ομαλή αύξηση βάρους και μία φυσιολογική πορεία κύησης αλλά και για την πλήρη κάλυψη των αναγκών σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά τόσο για το έμβρυο όσο και για την μητέρα είναι σημαντικό η διατροφική πρόσληψη να είναι η καλύτερη δυνατή.

Η διατροφή της μητέρας κατά της διάρκεια της εγκυμοσύνης παίζει καθοριστικό ρόλο για την νοητική και σωματική ανάπτυξη του παιδιού καθώς επίσης και για την ομαλή έκβαση του τοκετού.

Μαζί λοιπόν θα φροντίσουμε να λάβετε ένα πρόγραμμα διατροφής που θα σας εξασφαλίσει μια φυσιολογική αύξηση βάρους και θα σας παρέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να αποκτήσετε ένα υγειές βρέφος και ταυτόχρονα να προστατεύσετε τον οργανισμό σας. Επιπλέον θα αναλύσουμε μαζί ποια τρόφιμα πρέπει να προτιμήσετε, ποια να περιορίσετε και ποια να αποφύγετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Η περίοδος του θηλασμού από την άλλη για το σώμα της γυναίκας θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως συνέχεια της εγκυμοσύνης, καθώς το βρέφος εξακολουθεί να τρέφεται από το σώμα της μητέρας του.

Οι ανάγκες σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά εξακολουθούν να είναι αυξημένες κατά τη διάρκεια του θηλασμού εφόσον για την παραγωγή μόλις 100ml γάλατος καταναλώνονται από τη μητέρα 85 θερμίδες.
Μια μέση τιμή παραγωγής γάλατος ημερησίως είναι περίπου 700ml για τους 6 πρώτους μήνες του θηλασμού.

Συνήθως ένα μέρος της ενέργειας που καταναλώνεται κατά το θηλασμό προέρχεται και από το αποθηκευμένο λίπος της μητέρας, το οποίο αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Ωστόσο αυτό δεν είναι αρκετό για να καλύψει εξ’ ολοκλήρου τις ανάγκες του θηλασμού, γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό το υπόλοιπο να καλύπτεται από την καθημερινή διατροφή της μητέρας.

Για να πετύχετε επαρκώς λοιπόν την πλήρη κάλυψη των αναγκών του θηλασμού, χάνοντας ομαλά τα περιττά κιλά της εγκυμοσύνης και χωρίς να χρειαστεί να πάρετε επιπλέον βάρος, ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο για τις ανάγκες αυτές είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεστε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προηγούμενο
Επόμενο