Λιπομέτρηση

Η ανάλυση της σύστασης σώματος γίνεται μέσω της διαδικασίας της λιπομέτρησης με τη μέθοδο βιοηλεκτρικής εμπέδησης.

Ταυτόχρονα γίνεται ζύγιση του σωματικού βάρους και υπολογισμός του βασικού μεταβολικού ρυθμού και του δείκτη μάζας σώματος μέσω εξισώσεων.

Η μέθοδος βιοηλεκτρικής εμπέδησης είναι μια έγκυρη, μη παρεμβατική μέθοδος, που μας αποδίδει το ποσοστό του λιπώδους ιστού και του σπλαχνικού λίπους, την ποσότητα της μυικής μάζας καθώς επίσης και το ποσοστό υδάτωσης του σώματος, με μεγάλη αξιοπιστία και ακρίβεια.

Η αρχή στην οποία βασίζεται η μέθοδος σχετίζεται με την ιδιότητα κυρίως των εξωκυττάριων υγρών του σώματος, αλλά και του άπαχου ιστού γενικότερα, να έχουν μικρότερη αντίσταση στη ροή του ηλεκτρικού ρεύματος από ό,τι ο λιπώδης ιστός. Έμμεσα λοιπόν, η ωμική αντίσταση του ανθρώπινου σώματος συσχετίζεται θετικά με την ποσότητα του σωματικού λίπους.

Η ανάλυση της σύσταση σώματος μας βοηθάει να γνωρίζουμε αναλυτικά όλα όσα χρειάζονται για να εκτιμήσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια της ανάγκες μας σε ενέργεια αλλά και σε θρεπτικά συστατικά. Πολλές φορές η απλή ζύγιση δεν μας βοηθάει να κατανοήσουμε σε βάθος τυχόν αλλαγές στο σώμα μας, όπως η αύξηση της περιμέτρου μέσης, γιατί μπορεί να μην έχουν επηρεάσει το βάρος μας αλλά παρόλα αυτά να είναι εμφανείς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προηγούμενο
Επόμενο